Rödbets- & svartkålspizza på blomkålsbotten
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Rödbets- & svartkålspizza på blomkålsbotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 4 dl riven blomkål
  • 3 dl riven ost
  • 1 st litet ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • RÖDBETSKRÄM
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 2 dl kokta kikärtor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • TOPPING
  • 2 stjälkar svartkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl grovhackade valnötter
  • 1 st granatäpple (kärnorna

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 225°. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål.

    2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret.

    3. Tillaga mitt i ugnen i ca 12–15 minuter.

    4. Mixa rödbetor med kikärtor, vitlök och smaka av med pressad citron, salt och peppar.

    5. Riv svartkålen i mindre bitar och vänd i olivolja.

    6. Toppa blomkålsbotten med rödbetskräm och svartkål och grädda ytterligare ca 5 minuter. Strö över rostade valnötter och granatäpplekärnor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.