Räkfyllning till paj
asa.frodin
asa.frodin

Räkfyllning till paj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 tsk gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  • 5 cm purjolök (ca 1/2 dl färdighackad)
  • dill efter smak
  • 400 g turkisk yoghurt
  • 300 g philadelphiaost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk honung eller agavesirap
  • 200 g skalade räkor

Beskrivning

    Använd valfritt recept till pajdeg. Förgrädda pajskalet och låt svalna helt.

    Blanda gelatin med vatten, låt svälla och värm försiktigt i mikron tills det blir flytande (får ej koka!).

    Hacka purjolöken och dillen.

    Blanda yoghurt, ost, salt och honung med elvisp i en bunke. Häll i gelatinet under vispning (det kan bli klumpar annars). Häll i purjolök, dill och räkor och blanda med en slickepott.

    Häll räkfyllningen i det förgräddade och avsvalnade pajskalet. Ställ i kyl minst 4 timmar så gelatinet stelnar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.