Pulled lax med picklad rödlök
äta-1
äta-1

Pulled lax med picklad rödlök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pulled lax
  • 6 msk japansk soja
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk honung, flytande
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 600 gram laxfilé (er)
  • Picklad rödlök
  • 2 st rödlök (ar)
  • 1 st limefrukt (er)
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk honung, flytande
  • 4 krm salt
  • Tropisk salsa
  • 2 st avokado (s)
  • 4 st salladslök (ar)
  • 2 st passionsfrukt (er)
  • 1 kruka(or) färsk mynta
  • 1 st limefrukt (er)
  • 1 msk olivolja
  • 4 krm chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • 370 gram tacochips
  • 60 gram salladsmix

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Picklad rödlök

    1. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål.
    2. Tillsätt limesaft, vatten, honung och salt och låt dra till servering.
    Pulled lax

    1. Blanda soja, olivolja, honung, spiskummin, paprikapulver och vatten i en skål.
    2. Skala och finhacka vitlök och blanda ner i marinaden.
    3. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på marinaden. Tillaga laxen i ugnen i ca 15 min.
    Tropisk salsa

    1. Tärna avokado och skölj och finstrimla salladslök. Lägg i en skål.
    2. Tillsätt passionsfrukt, sköljd och hackad mynta, limeskal- och saft samt olivolja. Vänd runt salsan så att alla smaker blandas. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
    3. Servera laxen tillsammans med picklad rödlök, salsa, nachochips och salla

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.