Potatissallad De Luxe (Catarina König
Caroline Gustavsson
Caroline Gustavsson

Potatissallad De Luxe (Catarina König

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 min, 4 -6 port
  • Ingredienser
  • 900 g delikatesspotatis, små
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlök solo (el 1 stor vitlöksklyfta)
  • 1/2 dl finhackad persilja, färsk
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Soja- sesammajonnäs
  • 1 dl majonnäs (Hellmans)
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2-1 tsk sesamolja
  • 1/2 lime, pressad
  • Topping
  • 1 msk vita sesamfrö
  • 1/2-1 kruka koriander

Beskrivning

    Gör så här
    -Sätt ugnen på 220 grader varmluft el vanlig ugn.
    1. Koka potatisen med skal på i saltat vatten ca 13-14 min. Eller tills teststickan precis går igenom. (Den skall inte vara överkokt)
    2. Blanda samman rapsolja, olivolja, riven vitlök, finhackad persilja, salt och nymalen svartpeppar.
    3. Häll av och lägg upp den kokta potatisen på en plåt och krossa varje potatis med en gaffel med ett tryck.
    4. Ringla / skeda över örtoljan på potatisen, strö över vita sesamfrö och sätt in i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisen rostats och fått fin färg.
    5. Blanda under tiden ihop majonnäsen, smaka av och lägg i spritspåse.

    Servering
    Lägg över de rostade potatisarna på ett serveringsfat. Ringla över rikligt med soja-sesammajjo och strö över hackad koriander. (Jag toppade med lite svarta sesamfrö också)
    Servera direkt till middagen!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.