Mosa den kokta potatisen.
Blanda potatis, kryddor, koriander/persilja, ägg, salt och peppar i en stor skål. Mjöla händerna och forma potatisen till små plättar. Låt därefter vila plättarna i kylen ca 30 min.
Stek därefter plättarna i matolja till de är knapriga och gyllenbruna. Torka av med hushållspapper överflödig olja.
Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt
Frasigt härliga potatisplättarmed en fräsch räkröra. Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast, tillsätt hackad lök och dill, räkor och stenbitsrom
Ringla över gräddfil, toppa medkoriander, chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Lägg örterna och chilin i en liten skål, och mixa med en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
Servera gärna med en vitkålssallad med mandarinklyftor. Enkelt och gott. Hetta upp olja i en stekpanna och forma plättar av smeten och stek dem några min på varje sida tills de fått fin färg
Men det räckte med några stycken och sen var jag nöjd. Pensla kanterna med lite vatten. Dra stekpannan från värmen och tillsätt äggen och hälften av koriandern till svampfräset, blanda väl
Ett bra sätt att använda upp överblivet potatismos är att göra potatisplättar – för återuppvärmt mos är ju inte det mest spännande i världshistorien… Men blandat med ägg, ost, kryddor och lite lax i smeten så har man plötsligt en komplett måltid fullspäckad med näring och bra fetter för bebisen, och dessutom är plättarna ett behändigt format som är greppvänligt för den som ogillar att använda bestick
Smaksätt med salt och vitpeppar. Garnera med dill. Skala och riv potatisen och krama ur den. Servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.