Potatis- och köttfärsgratäng
Maria Pannula
Maria Pannula

Potatis- och köttfärsgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör el margarin
  • 500 g bland el nötfärs
  • 1 burk krossade tomater, gärna chili,ca 500g
  • 1 buljongtärning kött el grönsaksbuljong
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl finhackad blad persilja
  • 10 mellanstora potatisar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • Garnering: cocktailtomater kryddgrönt

Beskrivning

    Ugn: 225 grader

    1. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smör i stekpanna. Mosa ner köttfärsen och rör om tills färsen är smulad och lite brynt.
    2. Tillsätt tomater, buljongtärning och vatten, låt allt puttra samman i ett par min. Vänd ner persilja och smaka av med salt och peppar.
    3. Skala och skiva potatisen. Smöra en eldfast form. Vara köttfärsås och potatis i formen,avsluta med ett lager potatis.
    4. Blanda grädde och ost och häll över gratängen, peta med en gaffel så att det rinner ner mellan lagren.
    5. Gratinera mitt i ugnen 45-50 min, känn med sticka att potatisen är mjuk. Ta ut och ganera med tomater och kryddgrönt.

    Källa: Hemmets Veckotidning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.