Potatis- & kasslergratäng Posted on 17/10/2019 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Viktväktarna Flex
1¼ kg
potatis, skivad (29 SP)
1-2 lökar,
skivad
5 dl
gräddmjölk 6% (20 SP)
2½ dl
crème fraiche 8% (13 SP)
salt
peppar
vitlökspeppar
600 g
kassler, strimlad (9 SP)
Totalt blir det 12 SP/port.
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C .
Lägg potatisen och löken i en kastrull och häll på grädden.
Krydda med salt, peppar och vitlökspeppar, rör om och koka upp.
Vänd ner crème fraichen och låt småputtra ca 15 min.
Häll över potatisen i en ugnssäker form och blanda i kasslern.
Sätt in i ugnen och gratinera i ca 20 min eller tills den fått fin färg.
Servera med valfria grönsaker.
Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken. Skär bacon i strimlor och knaper stek den. Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver
Rör om så att mjölet blandar sig väl med champinjonerna. Dela champinjonerna och fräs svampen 5-10 min under omrörning tills all vätska är borta. 250 g färska champinjoner. Totalt för hela omeletten blir 31 SP, dela i antalet portioner för att få fram SP/port beroende på hur den serveras
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. 2 msk oxfond. 1 msk oxfond. Totalt blir det 5 SP/port för pannbiff och sås, lägg till SP för potatis och lingon
Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken. Skär bacon i strimlor och knaper stek den. Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken. Slå på buljongen och crème fraiche. 1 pkt kycklingbacon (3 SP). 3 dl hönsbuljong. Byt ut crème fraichen mot Salakis turkiska yoghurt 0% så blir det 1 SP/port för pastasåsen
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att skala och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.