Potatis- & kasslergratäng Posted on 17/10/2019 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Potatis- & kasslergratäng Posted on 17/10/2019 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Viktväktarna Flex
  • 1¼ kg potatis, skivad (29 SP)
  • 1-2 lökar, skivad
  • 5 dl gräddmjölk 6% (20 SP)
  • 2½ dl crème fraiche 8% (13 SP)
  • salt
  • peppar
  • vitlökspeppar
  • 600 g kassler, strimlad (9 SP)
  • Totalt blir det 12 SP/port.

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C .
    Lägg potatisen och löken i en kastrull och häll på grädden.
    Krydda med salt, peppar och vitlökspeppar, rör om och koka upp.
    Vänd ner crème fraichen och låt småputtra ca 15 min.
    Häll över potatisen i en ugnssäker form och blanda i kasslern.
    Sätt in i ugnen och gratinera i ca 20 min eller tills den fått fin färg.
    Servera med valfria grönsaker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.