Potatis- & köttfärsgratäng Posted on 12/11/2020 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Potatis- & köttfärsgratäng Posted on 12/11/2020 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 500 g nötfärs (11 SP)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • matfett (lägg till SP för det som tillsätts)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • 100 g färskost naturell, light (6 SP)
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 800 g potatis, gärna fast (19 SP)
  • 150 g riven ost, 12% (10 SP)
  • 2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
  • Totalt blir det 11 SP/port om man delar det i 5 port. Servera med en blandad sallad.

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°.
    Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna.
    Tillsätt färs, tomatpuré och oregano.
    Stek under omrörning så färsen smular sig, ca 10 min.
    Rör ner färskost och smaka av med salt och peppar.
    Skala potatis och skiva tunt med kniv eller på mandolin.
    Varva potatis, ost och färs i en smord ugnssäker form.
    Häll över grädde och avsluta med ost.
    Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
    Servera med en sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.