Potatis

Päror, pantofflor, jordäpplen. Kärt barn har många namn. Potatis är en mångsidig knöl med en rad olika användningsområden. På MyTaste hittar du garanterat rätt recept för rätt tillfälle!

potatisbakelse bakpotatis hasselbackspotatis potatisrulle färskpotatis klyftpotatis potatispure mandelpotatis potatisklyftor potatishalvor

Topprecept för potatis just nu

Visa alla topprecept för potatis

En älskad knöl


Koka, krossa, mosa, rosta, fritera - det är få saker du inte kan göra med potatis. Denna omtyckta råvara kan tillredas på en mängd olika sätt och är ett måste på julbordet, till påsk och vid midsommar - ja, hela året om! Det finns flera olika klassiska rätter där potatis spelar huvudrollen, exempelvis potatisgratäng, rösti, potatissallad, potatissoppa och potatismos.

Det finns tusentals olika sorters potatis runt om i världen och alla har sin egen smak. Fasta potatisar passar bäst att rosta, gratinera och råsteka. Ska du istället mosa eller baka är det bättre att välja en mjölig sort.

Visste du förresten att potatis är en av de nyttigaste råvarorna vi har? De ljuvliga knölarna innehåller både vitaminer och fibrer, och äter du med skalet på får du dessutom i dig en bra dos av nyttiga antioxidanter.

Toppkommentarer i potatis

Pannbiff med lök, stekt potatis och lite gräddsås
6

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 350 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 350 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: nathalie.group@hotmail.com
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Se recept
Köttfärs/potatis I ugn
59

“Jättegod 👍🏻 men tycker att den kan vara i ugnen 45 min isf 30 min.”

Se recept
Saltkokt potatis med mojosås
28

“Supergott 😀😀”

Se recept
Ugnsrostad potatis med timjan och rosmarin
32

“Enkelt och gott!”

Se recept
Stekt potatis med vitlök och paprika
34

“Dillstuvad potatis”

Se recept

Senaste recepten för potatis