Potatis

Päror, pantofflor, jordäpplen. Kärt barn har många namn. Potatis är en mångsidig knöl med en rad olika användningsområden. På MyTaste hittar du garanterat rätt recept för rätt tillfälle!

potatisbakelse bakpotatis hasselbackspotatis potatisrulle färskpotatis klyftpotatis potatispure mandelpotatis potatisklyftor potatishalvor

Topprecept för potatis just nu

Visa alla topprecept för potatis

En älskad knöl


Koka, krossa, mosa, rosta, fritera - det är få saker du inte kan göra med potatis. Denna omtyckta råvara kan tillredas på en mängd olika sätt och är ett måste på julbordet, till påsk och vid midsommar - ja, hela året om! Det finns flera olika klassiska rätter där potatis spelar huvudrollen, exempelvis potatisgratäng, rösti, potatissallad, potatissoppa och potatismos.

Det finns tusentals olika sorters potatis runt om i världen och alla har sin egen smak. Fasta potatisar passar bäst att rosta, gratinera och råsteka. Ska du istället mosa eller baka är det bättre att välja en mjölig sort.

Visste du förresten att potatis är en av de nyttigaste råvarorna vi har? De ljuvliga knölarna innehåller både vitaminer och fibrer, och äter du med skalet på får du dessutom i dig en bra dos av nyttiga antioxidanter.

Toppkommentarer i potatis

potatis och purjolökssoppa
14

“Länken till receptet funkar inte :(”

Se recept
Krossad potatis med olivolja
17

“Krossad potatis”

Se recept
Köttfärs/potatis I ugn
65

“Jättegod ?? men tycker att den kan vara i ugnen 45 min isf 30 min.”

Se recept
Saltkokt potatis med mojosås
28

“Supergott ??”

Se recept
Ugnsrostad potatis med timjan och rosmarin
40

“Enkelt och gott!”

Se recept