200 gram
högkvalitativ färsk tonfisk skuren i kuber
3 tsk
sojasås
1 tsk
sriracha
1 matsked
sesamolja
En lime, juicen av
¼ tsk
riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
riven
1 jalapeño,
ta bort frön, hackad
1 msk
salladslök, finhackad
1 tsk
koriander, finhackad
1 tsk
rostade vita sesamfrön
1 tsk
rostade svarta sesamfrön
Nypa himalaya salt
Beskrivning
Poke Bowl, kan vara en av de största matsensationerna på senare tid, restauranger och kedjor har fullständigt exploderat av alla dessa bowls i olika smaker och utföranden!
Denna delikata Poke Bowl kommer från bloggen Noni's Place och är skriven av bloggaren Noni som är bosatt i Duabi men kommer från Rhode Island USA där hon är uppväxt. Noni älskar att resa och att kombinera maträtter som är inspirerade utifrån alla platser hon besökt.
Vi på myTaste är så glada att Noni har valt att ha sina underbara recept hos oss och vi vet at ni kommer att älska recepten lika mycket!
Gör så här:
1) Lägg tonfisk med sojasås, sriracha, limejuice, ingefära, lök, jalapeño, salladslök, koriander, sesamfrön och salt. Blanda väl och låt stå i kylen i en timme.
2) Laga sushi riset och placera sedan den marinerade tonfisken på toppen.
3) Garnera med ditt val av fyllning och njut!
Tillagningstid: ca 1 timme 30 minuter
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/poke-bowl-92139367.html
Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Som regel serveras poke som en förrätt med bara fisk och grönsaker, men matigare varianter med ris är också vanligt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Jag har tidigare gjort en pokè bowlmed saffransmarinerad lax, och en annan vegetarisk poké bowlmed kastanjer och picklad rödlök, de recepten hittar ni genom att klicka på länkarna
Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke
Under tiden marinerar du laxen - eller tonfisken - och sedan lägger du bara ihop allt i skålen. Okej, årets stora trend stavas PokeBowl, och jag vore ju ingen äkta matbloggerska om jag inte hoppas på tåget
På bloggen hittar du även pokébowlmed lax. Pokébowl, allt gott i en liten skål. Själva tillbehören är valfria och lätta att variera, sök på nätet så hittar du mängder med förslag och idéer
Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er poké bowlmed era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Toppa med cashewnötter, färsk koriander, chiliflakes och sesamfrön. Koka riset och låt det svalna. Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.