Börja med att koka riset. Blanda sesamolja, soja och chilisås i en skål, skala och riv ner vitlöken och vispa ihop. Tärna laxen i stora tärningar. Ansa och skiva salladslöken tunt. Vänd ner lax och salladslök i såsen. Skala och tärna mangon. Skär gurkan i skivor. Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet, skär i tunna skivor. Koka bönorna i en kastrull med lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och kyl ner med kallt vatten. Fördela riset i skålarna. Lägg på grönsakerna och laxen och strö sedan över sesamfröna.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg
Som den sushifantast jag är tycker jag att pokébowl är den bästa uppfinningen på länge, nästan lika gott som vanlig sushi men hundra gånger snabbare och enklare att göra
En ny pokébowl till er. Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er pokébowl med era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Jag har hånat Pokébowls en hel del genom åren. Trots sushiriset så är rätten (som för övrigt uttalas PokÉbowl – inte poke ball) inte från Japan, utan från Hawaii, vilket förklarar inslaget av frukt och lite andra mer ickekonventionella ingredienser
Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Vilka tillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktiga ingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Slår man upp dagstidningens helgbilaga så finns det recept på PokéBowl. Oavsett vilket – här kommer ett recept på en mycket försvenskad PokéBowl med ugnsstekt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.