2. Fläskkarré: Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen (skär 8 snitt i köttet runt om och peta in katrinplommonen). Krydda det runt om med salt och peppar.
3. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.
4. Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar.
5. Lägg rotsaker och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong.
6. Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 86 grader, ca 1 ½–2 timmar. Ös köttet med buljongen under stektiden.
7. Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie.
8. Gräddsås: Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.
9. Sila och häll över i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens. Smaka av med soja, salt och peppar.
10. Tillbehör: Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
11. Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos. Strö över sköljd hackad persilja över köttet.
6 portioner1 kg benfri fläskkarré 8+ 8 urkärnade katrinplommonSalt och peppar1 gul lök1 morot1 palsternacka1-2 syrliga äpplen1 msk rapsolja eller annan neutral olja 1-2 lagerblad3-5 dl grönsaksbuljongHackad persilja till garneringGräddsås. 1 kg benfri fläskkarré
Plommonspäckadfläskkarré. Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Servera plommonspäckadfläskkarré med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen samt gräddsås, gröna ärter och äppelmos
Stick åtta hål här och där i fläskkarrén och peta in katrinplommonen i hålen. Skär upp fläskkarrén i skivor och lägg på fat med morötter, äpple samt lök vid sidan
Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Hittade en fläskarré för 80 kr kg som räckte till 2 middagar för 2 personer 1 bit fläskarré 850 gramKatrinplommonsaltpepparingefära1 äpple KarrenGör små hål i köttet och stick in katrinplommonkrydda med salt och peppar samt ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.