Plommonspäckad Fläskkarré
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Plommonspäckad Fläskkarré

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Fläskkarré
  • 800  gram  fläskkarré, utan ben
  • 2  msk  rapsolja
  • 250  gram  palsternacka (or)
  • 200  gram  morötter
  • 1  st  gul lök (ar)
  • 1  st  lagerblad
  • 5  dl  grönsaksbuljong, (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong)
  • salt
  • 16  st  katrinplommon, 8+8 st
  • svartpeppar
  • Gräddsås
  • salt
  • 2,5  dl  vispgrädde
  • 5  dl  steksky
  • 1  msk  japansk soja
  • svartpeppar
  • Tillbehör
  • äppelmos
  • 1  förpackning  gröna ärtor, ca 250 gram
  • 1  kruka(or)  färsk persilja, hackad

Beskrivning

    1. Värm ugnen till 175 grader.

    2. Fläskkarré: Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen (skär 8 snitt i köttet runt om och peta in katrinplommonen). Krydda det runt om med salt och peppar.

    3. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.

    4. Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar.

    5. Lägg rotsaker och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong.

    6. Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 86 grader, ca 1 ½–2 timmar. Ös köttet med buljongen under stektiden.

    7. Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie.

    8. Gräddsås: Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.

    9. Sila och häll över i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens. Smaka av med soja, salt och peppar.

    10. Tillbehör: Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

    11. Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos. Strö över sköljd hackad persilja över köttet.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.