Plommonmarmelad AIP paleo
asa.frodin
asa.frodin

Plommonmarmelad AIP paleo

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g vatten
  • 7 g agar agar
  • 500 g urkärnade plommon
  • 1 kanelstång
  • 70 g honung
  • 1/2 tsk Atamon konserveringsmedel (frivilligt, ej AIP/paleo)

Beskrivning

    Mät upp agar agar och häll det och vattnet i en tjockbottnad kastrull. Låt svälla ca 10 minuter. Ha i plommonen och kanelstången och koka 15 minuter på medelvärme under omrörning. (Det kan bränna fast i bottnen, speciellt i början).

    Ta av kastrullen från värmen. Plocka upp kanelstången, ha i honung och mixa alltsammans med mixerstaven, så skalen finfördelas. Blanda även i konserveringsmedel om du väljer att använda det. (Vid AIP/paleo används inget konserveringsmedel). Häll upp i en steriliserad glasburk och låt stelna 1-2 timmar innan användning.

    Om du tar lit mindre agar agar (4-5 g) blir det istället en god puré som funkar bra ihop med fläskkött eller i frukostgröten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.