Piroger a' la  Christina
liau
liau

Piroger a' la Christina

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-12 piroger (gör gärna dubbel sats)
  • Deg
  • 75 g Smör
  • 1,5 dl Mjölk
  • 25 g Jäst
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 Ägg
  • 5,5 dl Vetemjöl
  • Fyllning
  • 600 g Blandfärs
  • 3 Gula lökar
  • 2 msk Smör
  • 1,5 msk Chilipulver
  • 3 klyftor Vitlök
  • 0,5 krm Cayennepeppar
  • 1,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Söta
  • 1,5 krm Svartpeppar
  • 1,5 tsk Paprikapulver
  • 1 dl Gräddfil
  • 2 Äggulor

Beskrivning

    1 Smält smör, sätt till mjölk. Värm till 37°.
    2 Smula jästen i bunke. Häll på mjölken (37°)
    + salt och ägg. Blanda väl.
    Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg.
    Låt jäsa till dubbel storlek c:a 30 minuter.
    Gör under tiden fyllningen
    3 Hacka löken fint. Fräs mjuk i smöret.
    4 Bryn köttfärsen tillsammans med löken väl.
    5 Smala av med kryddorna.
    6 Rör ner gräddfil och äggulor strax innan
    pirogerna fylls.
    7 Ställ ugnen på 225°
    8 Kavla ut degen. Ta ut rundlar c:a 14 cm
    Lägg på fyllning.
    Forma o toppa m. parmesan.
    Låt jäsa c:a 20 min på plåt o pensla m. ägg
    före gräddning.
    9 Grädda c:a 15 minuter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.