Persikopaj med sprött och fluffigt tak!
labradoreniköket
labradoreniköket

Persikopaj med sprött och fluffigt tak!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 stor burk persikor i sockerlag (ca 8-10 persikohalvor)
  •  
  • Pajskal
  • 150 g kallt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg

Beskrivning

    1. Sätt på ugnen på 175 grader
    2. Skiva sedan persikorna, inte för tunt, och sprid ut dom i en ugnssäker form
    3. Rör snabbt ihop socker och smör, sedan i med de torra ingredienserna och sist i med ägget. Arbeta inte degen för länge då den lätt blir för mjuk och kladdig och då svår att arbeta med sen, låt vila i kylen om så behövs.
    4. "Lappa" sedan ut degen över persikorna. Det vill säga ta små degbitar och tryck till med med fingertopparna så det blir som små platåer,
    Inte för tunt! (OBS, att försöka kavla ut degen är lockande, men det slutar inte alls bra, så "lappa" är det som gäller!) mjöla eller blöt fingertopparna om så behövs.
    5. Grädda mitt i ungen i ca 40 min, tills gyllenbrun.
    6. Servera med glass eller vaniljsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.