1 stor
burk persikor i sockerlag (ca 8-10 persikohalvor)
Pajskal
150 g
kallt smör
1 1/2 dl
socker
3 dl
mjöl
1 tsk
bakpulver
1
ägg
Beskrivning
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Skiva sedan persikorna, inte för tunt, och sprid ut dom i en ugnssäker form
3. Rör snabbt ihop socker och smör, sedan i med de torra ingredienserna och sist i med ägget. Arbeta inte degen för länge då den lätt blir för mjuk och kladdig och då svår att arbeta med sen, låt vila i kylen om så behövs.
4. "Lappa" sedan ut degen över persikorna. Det vill säga ta små degbitar och tryck till med med fingertopparna så det blir som små platåer,
Inte för tunt! (OBS, att försöka kavla ut degen är lockande, men det slutar inte alls bra, så "lappa" är det som gäller!) mjöla eller blöt fingertopparna om så behövs.
5. Grädda mitt i ungen i ca 40 min, tills gyllenbrun.
6. Servera med glass eller vaniljsås.
Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Med ägg, mandelmjöl och havremjöl som ingredienser och toppade med bär så innehåller den här frukosten en massa superfoods som ger dig allt du behöver för en bra start på dagen
Glutenfria dessutom ochmed smak av ingefära och kanel. Ursprungsreceptet hittade jag i en Ameliatidning när jag senast var hos frisören men fyllde dem med en chokladsmörkräm
Vispa samman med ägg, havregrädde och citron. Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde. Häll fyllningen i pajskalet och lägg i de tunt skivade persikorna
Jag gillar att testa olika smaker och se hur dom går ihop med varandra. Kan tänka mig i huvudet hur dom smakar tillsammans och oftast brukar det sedan också stämma i verkligheten
Vissa tycker säkert jag är en riktigt kass mamma med tanke på detta. Jo, man avslöjar såklart inte att de innehåller morötter, sötpotatis, ägg och kokos
Bryt isär rutorna och låt plåten stå i den avstängda ugnens eftervärme med luckan på glänt. Blanda torra ingredienser, tillsätt oljan och det kokande vattnet, rör om ordentligt tills det blir en tjock smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.