French fries kan ju vara så gott, egentligen behövs inga tillbehör utan man kan äta dem direkt de kommer ut från ugnen eller fritösen tillsammans med en god dressing eller annan dippsås. Välj att krydda med en hel uppsjö av smaker såsom vitlök eller lökpulver, färsk vitlök, chilipulver, cajun kryddor, rökt paprika, kummin, italiensk kryddor och många många fler.
Detta recept kommer från bloggen Tasty yummies och är skrivet av bloggaren Beth, en hälsokock som älskar att laga nyttiga men framförallt goda recept som ska vara enkla att tillaga! Kolla in fler av hennes recept via länken under beskrivningen!
Gör så här:
1) Tvätta och skrubba potatisen, lämna skalet på. Som jag rekommenderar. Skär potatisarna i jämna pinnar. Gör det för hand.
2) Tillsätt den skurna potatisen till en skål och täck med kallt vatten. Låt den ligga i minst 30 minuter, kan även stå över natten.
3) Efter det att de har blötlagts, skölj potatisen och lägg dem på en handduk för att torka. Medans de torkar sätt ugnen på 250 grader.
4) Ta en plåt och lägg på bakplåtspapper, tillsätt 2 matskedar olja på pappret och fördela den på pappret.
5) Tillsätt potatisen i en torr skål, tillsätt ytterligare 1-2 matskedar olja och lite havsalt och peppar. Kasta runt för att mixa.
6) Lägg pommes på bakplåtspappret och kör i ugnen i ca 35 minuter, kasta runt en eller två gånger efter 15 minuter.
7) Ta ur ugnen när de är gyllenbruna och krispiga.
Tillagningstid: ca 1 timme 15 minuter
Grader: 250 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/how-to-make-perfect-french-fries-192792419.html
Sötpotatis eller batat som den också kallas innehåller mer kolhydrater än potatis, men jag äter den ändå oftare än potatis eftersom den innehåller antioxidanter, c-vitamin och järn
För att få den perfekta filén, krydda (marinera eller ge den en rubb med kryddor) stek den på hög värme i lite smör och olja så att den får en fin yta runt om, stek den färdig i ugnen på 150 grader till en inertemperatur på 56 grader
Ni bara måste testa detta. Jag och min roomie åt dessa som snacks härom dagen och doppade i chilibea. På onsdag ska vi ha vänner över så då tänkte vi nog göra dessa tillsammans med en köttbit och god sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.