Sätt ugnen på 175 grader
Smält kokosoljan
Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
Tillsätt kokosmjölken och den smälta kokosoljan
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
Vispa samman till en deg
Låt svälla i 5 minuter (om degen känns “rinnig” tillsätt lite extra kokosmjöl)
Klicka ut degen på ett bakplåtspapper
Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut degen mellan bakplåtspappren
När du kavlat klart drar du försiktigt bort de övre bakplåtspappret
Bred på dadelkrämen
Rulla degen till en rulle
Skär i ca 2 cm breda bullar
Lägg i bullformar på en plåt
Vispa ägget och pensla bullarna
Toppa med sesamfrön eller hackade nötter
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg
MUMS! ?
Receptet på själva bullarna från: https://www.paleoskafferiet.se/paleoskafferiets-kanelbullar/
men med dadelkrämen istället för fyllningen som står i receptet.
Det är något visst med bullar och jag ska erkänna en sak och det är att jag vill ha kanelbullar rätt och slätt inga krusiduller med olika fyllningar här bakas riktiga bondbullar
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
Här är receptet för alla med glutenintolerans. ett mycket bra betyg måste jag säga. Med mjölkfritt margarin och laktosfri mjölk passar det även laktosintoleranta
Strö över rikligt med strösocker och kanel. Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme. När bullarna har jäst, pensla en plåt i taget med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelflarn om så önskas och in i ugnen i ca 11 min
Himla smidigt och så gott med nybakat. Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Bulldegen var Leilas, och jag gillar den även om den kanske smakar lite väl mycket smör
I frysen ligger nu kanelbullarna som vi inte åt upp och väntar. Börja med att hälla i mjöl, smulad jäst, mjölk (fingervarm) socker, kardemumma och ägget i bunken till hushållsassisten och kör ihop degen långsamt med degkrok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.