Perfekta kanelbullarna med mycket gojs!
annagl
annagl

Perfekta kanelbullarna med mycket gojs!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Bullar (ca. 20 st)
  • 6 st ägg
  • 3 msk kokossocker
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl kokosolja
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk psyllium/fiberhusk
  •  
  • Dadelkräm
  • 15 kärnfria dadlar (ca 150 gram)
  • 4 msk smält kokosolja (100 g kokosolja/smör)
  • 3 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 msk vatten

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader
    Smält kokosoljan
    Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
    Tillsätt kokosmjölken och den smälta kokosoljan
    Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
    Vispa samman till en deg
    Låt svälla i 5 minuter (om degen känns “rinnig” tillsätt lite extra kokosmjöl)
    Klicka ut degen på ett bakplåtspapper
    Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut degen mellan bakplåtspappren
    När du kavlat klart drar du försiktigt bort de övre bakplåtspappret
    Bred på dadelkrämen
    Rulla degen till en rulle
    Skär i ca 2 cm breda bullar
    Lägg i bullformar på en plåt
    Vispa ägget och pensla bullarna
    Toppa med sesamfrön eller hackade nötter
    Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg

    MUMS! 😋

    Receptet på själva bullarna från: https://www.paleoskafferiet.se/paleoskafferiets-kanelbullar/
    men med dadelkrämen istället för fyllningen som står i receptet.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.