Totalt blir det 2 SP/port. Lägg till SP för kött, potatis och annat tillbehör.
Beskrivning
Stöt pepparkornen i mortel.
Skala och finhacka löken.
Fräs pepparn i smör.
Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.
Sjud såsen utan lock ca 10 min.
Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen.
Koka upp.
Krydda med salt.
Vi serverade såsen ihop med ryggbiff, ugnsstekt potatis och sparris.
Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken. Skär bacon i strimlor och knaper stek den. Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver
Rör om så att mjölet blandar sig väl med champinjonerna. Dela champinjonerna och fräs svampen 5-10 min under omrörning tills all vätska är borta. 250 g färska champinjoner. Totalt för hela omeletten blir 31 SP, dela i antalet portioner för att få fram SP/port beroende på hur den serveras
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. 2 msk oxfond. 1 msk oxfond. Totalt blir det 5 SP/port för pannbiff och sås, lägg till SP för potatis och lingon
Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken. Skär bacon i strimlor och knaper stek den. Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken. Slå på buljongen och crème fraiche. 1 pkt kycklingbacon (3 SP). 3 dl hönsbuljong. Byt ut crème fraichen mot Salakis turkiska yoghurt 0% så blir det 1 SP/port för pastasåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.