Pepparsås Posted on 01/11/2019 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Pepparsås Posted on 01/11/2019 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Viktväktarna Flex
  • 1 tsk svartpeppar, hel
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk grönpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • smör (lägg till SP för mängden du tar)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk kalvfond
  • 1½ msk maizena (1 SP)
  • 1 krm salt
  • Totalt blir det 2 SP/port. Lägg till SP för kött, potatis och annat tillbehör.

Beskrivning

    Stöt pepparkornen i mortel.
    Skala och finhacka löken.
    Fräs pepparn i smör.
    Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
    Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.
    Sjud såsen utan lock ca 10 min.
    Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen.
    Koka upp.
    Krydda med salt.

    Vi serverade såsen ihop med ryggbiff, ugnsstekt potatis och sparris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.