Pepparkaksknäcke
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Pepparkaksknäcke

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smält kokosolja
  • 3 dl vatten

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser.

    Rör om och slå i vatten och olja. Blanda väl och låt vila 2–3 minuter.

    Bred med slickepott eller spatel på bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen. Grädda 30 minuter. Använd timer för att passa tiden.

    Titta till knäcket. Grädda ytterligare 30 minuter och sänk eventuellt värmen mot slutet.

    Känn efter så att knäcket är torrt. Om inte, låt torka i eftervärmen. Bryt i bitar när det svalnat. Förvara i tätslutande burk.

    Tips
    Föredrar du prydliga knäckerutor kan du ta ut plåten efter 30 minuter och skära med en vass kniv eller pizzaskärare. Det går alldeles utmärkt att krydda med annat än pepparkakskrydda. Testa gärna även detta recept på fröknäcke med juliga kryddor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.