Pepparkaksdeg, ca 200 st
miae-5
miae-5

Pepparkaksdeg, ca 200 st

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.75 dl sirap
  • 3.5 dl strösocker
  • 1.25 dl vatten
  • 1 msk bikarbonat
  • 250 g smör
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk malda nejlikor
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 1 dl ljus rom/vodka?

Beskrivning

    Blanda sirap, strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och tag sedan bort från värmen. Rör i bikarbonat, smör och kryddorna. Rör om tills allt smör smält och blandningen svalnat en aning. Tillsätt eventuellt sprit.

    Mät upp 10-12 dl vetemjöl i en stor bunke och häll sedan på smörblandningen. Arbeta ihop en ganska kladdig deg.

    Plasta in och låt vila i kylskåp över natten.

    Baka av pepparkakorna:
    Sätt ugnen på 200°C.
    Tag en bit av degen och kavla ut tunt på väl mjölat bakbord. Tryck ut pepparkakor med formar och lägg dem sedan på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 4-5

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.