Maräng: Börja med att sätta ugnen på 160°c över/undervärme och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna –när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar.
Vänd ner majsstärleksen samt citronsaften och rör om.
Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar.
Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, grädda mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.
Chokladkola: Smält chokladen på låg värme i en kastrull, rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Tag av från värmen och rör ner den karamelliserade mjölken. Rör till en len, tryffelliknande smet.
Fyll marängskålarna med chokladkola och toppa med lättvispad grädde och finhackad daim.
Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd
Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Det ska jag prova nångång, men då måste jag "baka" några nya flarn för de jag gjorde i helgen är slut för länge se'n
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Bakad havregröt med russin & kanel. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Det finns få brödrecept som blir så lyckade som de med filmjölk i. Receptet jag bakade till kören tror jag kommer från Leila (ni vet hon som bakar) från början, men denna variant blev mindre vuxen
Kultestet gör man genom att ta ett glas med vatten. Varje torsdag turas vi på jobbet om att baka fika. Det blev chokladkola paj som jag hittade på AlltomMat
Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.