Pastasallad med röd pesto och ricottaost
kjaellgren
kjaellgren

Pastasallad med röd pesto och ricottaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 gram fusilipasta
  • 1 hackad röd lök
  • 1 hackad paprika
  • 30 gram rostade pinjenötter
  • 400 gram halverade småtomater
  • 1 burk majs
  • 1 kruka basilika
  • Röra
  • 1 burk ricottaost 250 gram
  • 1 burk röd pesto
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Beskrivning

    Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    Rosta pinjenötterna under tiden.
    Spola av pastan med kallt vatten.
    Rör ner rödlök, hackad paprika och majs.
    Gör röran
    Bland ricottaosten med peston och blanda ner citronsaft, vatten, salt och peppar samt denpressade vitlöksklyftan.
    Blanda ner röran i pastan.
    Inför serveringen tillsätts de flesta av tomaterna och de flesta basilikabladen.
    Toppa med pinjenötterna, resterande tomater och basilikablad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.