Pastasallad

En pastasallad är perfekt mat att ta med på picknick och andra utflykter. En riktig allt i ett-rätt. Men salladen är minst lika god att servera som ett smakligt tillbehör till en bit kött eller grillad lax. På MyTaste hittar du fantastiska recept på pastasallad som passar varje tillfälle.

krämig pastasallad varm pastasallad ljummen pastasallad lyxig pastasallad fruktig pastasallad pastasallad tricolore lätt pastasallad pastasallad farfalle kryddig pastasallad pastasallad pasta
Matklubben.nu
Bilden kommer från receptet Barnens bästa pastasallad av Matklubben.nu

Pastasallad för alla tillfällen


En god och krämig pastasallad är den ultimata utflyktsmaten - lätt att både laga och ta med. Det är också en ypperlig rätt att röra ihop när det är dags för en kylskåpsrensning. Det är bara att blanda i det du gillar och har hemma. Pasta passar ihop med det mesta: Grönsaker, örter, kryddor och kött. Salladen kan lika gärna göras vegetarisk eller smaksatt med exempelvis kyckling. Gör gärna en extra stor sats så räcker salladen i flera dagar! Eftersom det är så lätt att röra ihop pastasallad är det en bra rätt att göra när du ska bjuda många.

Välj rätt sorts pasta där fyllningen fastnar bra, exempelvis fusilli. Kom ihåg att pasta smakar bäst när det har lite tuggmotstånd. Koka din favoritpasta al dente och blanda med goda tillbehör.

Toppkommentarer i pastasallad

Kall Pastasallad
91

“Hejsan! Jag sparade detta recept för länge sen och det är jätte gott. Varför har du tagit bort den?”

Visa alla 2 kommentarer
Italiensk pastasallad med soltorkade tomater
28

“1 burk garant eko soltorkade tomater = 200g tomat och 1 dl olja”

Visa alla 2 kommentarer
Pastasallad
29
jenny_wahlstrom kommenterade på Pastasallad

“En jättegod rätt. Enkel och snabb och vi i vår familj tycker rätten är jättegod. Bra snabbmat.”

Se recept
Italiensk buffe
38
tikarlsson
tikarlsson kommenterade på Italiensk buffe

“Länken fungerar inte”

Se recept