Pasta med tomat och cannellinibönor.
Matilda
Matilda

Pasta med tomat och cannellinibönor.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 380 g cannellinibönor
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 400 g körsbärstomater
  • 140 g tapenade oliver och kapris
  • 1/2 kruka oregano
  • 150 g sockerärtor
  • 65 g ruccola
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    2. Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i tärningar.

    3. Häll bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av.

    4. Fräs lök och paprika i olivoljan i en gryta och pressa i vitlök. Sänk värmen, tillsätt vinet och låt det koka någon minut.

    5. Blanda ner tomaterna och koka ytterligare ca 3 minuter. Vänd ner bönor och tapenade, smaka av med salt och peppar.

    6. Hacka oreganon och blanda den med såsen.

    Tillbehör: Servera pastan med sås, rucola och finstrimlade sockerärtor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.