Saras favorit
Pasta med lövbiff i krämig sås – en pasta med riktigt smakrik och härlig sås passar både till vardag och helg. Mixa såsen slät innan du blandar den med stekt lövbiff och pasta. Toppa med färskriven parmesanost.
Gör så här
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
Hetta upp smöret tills det bubblat klart. Stek köttet så det får en brynt yta, ta lite i taget så det inte börjar släppa vätska och koka. Det behöver inte bli genomstekt, det är i den brynta ytan smaken sitter. Lägg köttet åt sidan.
Smält mer smör i pannan och stek lök och champinjoner tills de fått fin färg.
Riv i vitlöken och stek någon minut till. Pudra över mjölet och blanda runt. Tillsätt grädde, vatten, soja, senap, salt och peppar. Låt sjuda några minuter. Mixa med en stavmixer om du vill ha en slät sås. Smaka av för att se om det behövs mer soja, senap, salt eller peppar. Lägg i köttet och låt det koka med cirka fem minuter.
Hacka persiljan och rör ner i lövbiffen. Häll lövbiffröran över den färdigkokta pastan. Servera med färskriven parmesanost och en sallad på rucola och tomater med balsamicovinäger och olivolja.
Pastamedoxfiléi en krämigsås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såseninnan och sedan steka till köttet när pastan kokas precisinnanservering
Servera med kokt pasta och toppa med nötterna. Julen närmar sigmed stormsteg och jag gissar att många har fullt upp med julbak, godistillverkning och annat julstök
Lyft över pastanisåsen. Här kommer receptet på den pastarätten jag snackade om i fredags. Krydda torkade örter redan nu så smaken får hänga med och riktigt svettas ihop
Skruvad pastamed skåror som passar perfekt tillkrämigasåser. Jag gjorde en pastamed tanke att den skulle vara smakrik, krämig och champinjoner som en litenproteinkälla
Tillsättstrimlade soltorkade tomater och oliver. Lägg upp pastanmedsås på tallrikar och strö över den stekta squachen, toppa medlite extra soltorkad tomat, oliver och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.