Pasta med lövbiff och champinjoner
Helena Toftling
Helena Toftling

Pasta med lövbiff och champinjoner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 2 msk smör
  • 10 st champinjoner
  • 1/2 stl gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 dl creme fraische
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk bladpersilja, hackad
  • riven parmesan
  • smaka av med cognac

Beskrivning

    1. Strimla lövbiffen och ställ åt sidan. Skär champinjonerna i bitar. Hacka lök och vitlök. Stek champinjonerna i en stekpanna tills vattnet dunstat bort. Tillsätt en klick smör och och stek svampen så att den får fin färg. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.

    2. Hacka lök och vitlök och fräs i smör en stor stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt svampen, grädde, crème fraiche, fond och cognac. Låt koka ihop försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ta cirka 0,5 dl av pastavattnet och rör ner i såsen.

    4. Stek lövbiffen hastigt, någon minut räcker, i smör på hög värme så att den får fin färg. Stek inte för länge, då blir köttet segt och tråkigt. Lägg ner köttet i såsen och blanda med den nykokta pastan.

    5. Servera med färskriven parmesan, svartpeppar och hackad persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.