Pasta med kantarellsås
hkwaller
hkwaller

Pasta med kantarellsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 portioner pasta
  • 400 g kantareller
  • 1 lök, gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 klick smör, att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl pastavatten
  • 100 g riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 2 msk riven parmesanost
  • basilikablad , några stycken

Beskrivning

    Gör så här

    Rensa kantarellerna.

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

    Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Smält 1 klick smör i en stekpanna och fräs lök och kantareller tills de fått fin färg.

    Häll i grädden och låt det koka ihop.

    Häll vattnet av pastan när den är klar men spara två deciliter och häll i svampsåsen, såsen späds ut men reder sig av stärkelsen i pastavattnet. Smaka av med salt och svartpeppar.

    Lägg upp på tallrikar, fördela kantarellsåsen, riv över lite parmesanost och lägg på några basilikablad. Servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.