Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Smält 1 klick smör i en stekpanna och fräs lök och kantareller tills de fått fin färg.
Häll i grädden och låt det koka ihop.
Häll vattnet av pastan när den är klar men spara två deciliter och häll i svampsåsen, såsen späds ut men reder sig av stärkelsen i pastavattnet. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp på tallrikar, fördela kantarellsåsen, riv över lite parmesanost och lägg på några basilikablad. Servera.
Servera medpasta, parmesanost och ruccola. Du kan vända ner pastan i såsen och servera direkt. Koka upp under omrörning, sänk värmen, häll i champinjonerna och låt såsen puttra på medelvärme utan lock i ca 15 min. 600 g pasta (gärna färsk fettuccine eller tagliatelle)
Rör ner en äggula och servera medpasta. Hittade några stackars kantareller i skogen förra veckan och av dessa gjorde jag den här krämiga och goda pastarätten
1burk eller 200g färska kantareller1 Vitlöksklyfta1 Paket Bacon2dl (lätt) Crème fraîche½dl MjölkTagliatelleKoka upp saltat vatten till pastan. Fräs kantareller, vitlök och bacon i en stekpanna, medelhög värme i ca 10 minuter, tills allt är tillagat men inte hunnit ta allt för mycket färg. Häll över Crème fraîche och mjölk och låt puttra medans du slänger i tagliatellen i vattnet och låter det koka sina 7 minuter
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.