Pasta Carbonara på originalvis
kjaellgren
kjaellgren

Pasta Carbonara på originalvis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gram pasta
  • 100 gram pancetta eller helst guincale
  • 1 msk olivolja
  • 50 gram riven pecorino eller parmesan
  • 1 1/2 dl kokvatten från pastan
  • 2 ägg
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ev lite salt
  • Till servering
  • Parmesanost
  • Grovmald svartpeppar

Beskrivning

    Koka pastan i rikligt med vatten och salt enl anvisningarna på paketet.

    Stek pancettatärningarna i olivoljan.
    Vispa ihop ägg och ost så det blir lite fluffigt.
    Blanda ner den nykokta pastan i grytan med den brynta pancettan. Slå över ägg och ostblandningen, svartpeppar och kokvattnet. Rör om och servera genast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.