Pasta carbonara
catrineyngbro
catrineyngbro

Pasta carbonara

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pasta Carbonara på mitt sätt
  • 2 port
  • 1 paket tärnad bacon
  • 120 g tagliatelle eller spaghetti (okokt)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl riven Parmesanost
  • Salt & Svartpeppar
  • 2 äggulor
  • Ev. hackad bladpersilja
  • Åsa Brennander

Beskrivning

    Gör så här: Knaperstek bacon och låt det torka på hushållspapper. Häll bort överflödigt fett men diska inte stekpannan! Koka pastan al dente. Koka samtidigt upp grädden och pressa i vitlöken.

    I Spanien (bilden ovan) använder jag en grädde som är tjock från början och då rör jag bara i lite av parmesanen i såsen och toppar med massor men här hemma har jag inte hittat någon sådan så när jag är i Sverige gör jag tvärtom. D v s rör i det mesta av osten och toppar med lite innan servering.

    Salta, peppra och blanda såsen med pastan och bacon i stekpannan. Servera med äggulor och gärna lite hackad bladpersilja på toppen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.