Parmesanpanerad lax med sparris
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Parmesanpanerad lax med sparris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g grön sparris (6–8 st per portion)
  • 700 g lax
  • 3 msk kokosolja, smält men inte het
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 40 g parmesanost, riven
  • 5 msk majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • finhackad färsk dill, till garnering (valfritt)
  • 1 skiva citron, till servering

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Skär eller bryt av den nedersta, ibland lite träiga biten, av sparrisen.

    Lägg sparrisen, kokosolja och vitlökspulver i en fryspåse eller liknande. Se till så att sparrisen täcks helt av marinaden genom att skaka påsen.

    Blanda parmesan, majonnäs och pressad vitlök i en bunke.

    Lägg ut ett bakplåtspapper per portion och fördela sparrisen på dem.

    Lägg laxen på sparrisbädden. Toppa med majonnäsröran.

    Vik upp kanterna på bakplåtspapperet så det blir ett paket, det ska likna en calzonepizza.

    Placera laxpaketen på en plåt och stek dem i ugnen i 12–15 minuter. Mät med termometer om du är osäker. Innertemperaturen bör vara 63 grader.
    Garnera gärna med färsk dill och citron.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.