Pariservåffla
Helena Toftling
Helena Toftling

Pariservåffla

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Degen
  • 200 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vaniljsocker

Beskrivning

    1. Blanda ingredienserna till degen till en smidig deg. Lägg i plast i kylen minst 1 timme.

    2. Kavla ut degen ca 0,5 mm tjock, tryck ut runda formar som är ca 6 cm i diameter.

    3. Sockra bakbordet och kavla ut cirklarna till ovaler med kruskavel, vänd ofta medan du kavlar ut.

    4. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

    5. Blanda smör och florsocker till en slät smet. Tillsätt en äggula i taget och till sist vaniljsockret.

    6. Fördela jämt på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem två och två. Ställ i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.