Pappas fläskpannkaka
kjaellgren
kjaellgren

Pappas fläskpannkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 9-10 skivor rimmat fläsk
  • Till 28 cm stekpanna
  • 6 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • En nypa socker
  • 1/2 tsk salt
  • Smör till stekning

Beskrivning

    Börja med att steka fläsket.
    Spara fläskflottet och torka ur pannan med hushållspapper.
    Smält en klick smör och häll tillbaka fläskflottet i stekpannan.
    Häll i smeten och stek på medelvärme.
    Fös in smeten mot mitten så att det rinner ut smet mot kanterna. På det sättet blir pannkakan luftig och fin.
    När pannkakan är fast och rund vänds den upp på ett grytlock. Lägg i en klick smör och fös ner pannkakan i stekpannan igen med den ogräddade sidan neråt. Stek ett par minuter till. Servera med lingonsylt och rårivna morötter.
    Pannkakan är mycket mättande.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.