Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.
Spara
Skriv ut
Dela
Ett recept från
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4
portioner
3
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
2
tsk
socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
1/2
tsk
salt
6
dl
växtbaserad mjölkdryck
2 - 3
msk
smält mjölkfritt matfett
Beskrivning
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
Häll på mjölken under vispning så att smeten blir klimpfri.
Pannkakor, plättar och våfflor - utanägg. Javisst, inga problem, du saknar inte ens äggen. Barnen älskar pannkakor och speciellt de här som blir små men höga
Här kommer ett förbättrat recept på amerikanska pannkakor. Ca 6-7 stycken pannkakor0,5 dl lailas gula mjölmix1 dl rismjöl1 dl majsmjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt2 tsk vaniljsocker1 tsk fiberhusk1,5 dl vatten 2,5 dl Oatly iMat havregrädde (7%)2 msk smält Carlshamns mjölkfria margarinCarlshamns mjölkfria margarin för stekningBlanda de torra ingredienserna i en separat bunke
Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. 1 ägg
Blanda ihop ägg, mjölk, vaniljpulver och yoghurt i en bunke. 2 stora ägg 4 msk mjölk 1 1/2 dl naturell grekisk/turkisk yoghurt1 nypa vaniljpulver 1 3/4 dl dinkelmjöl Kokosolja till stekning Gör så här. Ät och njut av en underbart god liten pannkaka till frukost ❤️ 2 stora ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.