Pannacotta toppad med hallongéle och chokladmousse
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Ingredienser
Till vaniljpannacottan
vispgrädde 4 deciliter
socker 3 matskedar
vanilj, extrakt eller pulver 0.5 tesked
gelatinblad, blötlagda i kallt vatten 2
Till hallongélen
hallon, frysta eller färska 2 deciliter
socker 2 matskedar
gelatinblad, blötlagt i kallt vatten 1
Till chokladmoussen
vispgrädde 3 deciliter
äggula 1
äggvita 1
muscovadosocker 1 matsked
hackad mörk choklad 150 gram
Till chokladhjärtan
blockchoklad 50 gram
Beskrivning
40 min Dessert 4 port.
Skriv ut
Spara
Gilla (2) Inköpslista
Gör så här
1
Börja med pannacottan: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 3 minuter.
Tillsätt grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp. Stäng av värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ett åt gången i gräddblandningen.
Låt svalna något och häll sedan pannacottanmixen i 4 glas. Kom ihåg att inte fylla glasen alltför mycket eftersom du ska toppa med hallongéle och chokladmousse.
Ställ i kylskåp och låt stå kallt i ca 4 timmar innan du lägger på resten av toppingarna.
2
Hallongéle: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i några minuter. Häll hallon och socker i en kastrull på medelvärme. Låt koka ihop tills hallonen är mjuka, rör om till en jämn kompott.
Stäng av värmen och tillsätt gelatinbladet och rör om tills det har smält. Låt svalna helt. Placera sedan kompotten ovanpå pannacottan och sprid ut den försiktigt så att den täcker hela glaset till kanterna. Ställ tillbaka i kylskåpet.
3
Chokladmousse: Rör ihop 1 dl grädde, 1 äggula och muscovadosocker i en kastrull, värm i 2 minuter på medelvärme, sänk sedan värmen och rör hela tiden tills det tjocknar något. Slå av värmen och tillsätt den hackade chokladen och rör om tills allt är smält. Låt svalna helt.
Vispa resten av grädden i en skål och äggvitan i en annan skål tills det blir fluffigt. Vänd försiktigt ner chokladkrämen i vispgrädden och vänd sedan ner fluffiga äggvitan tills det blir en mousse, vispa inte.
Placera chokladmoussen över hallongélen, använd en spritspåse för finare resultat.
Förvara i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Garnera med några färska hallon och choklad hjärtan.
4
Att göra chokladhjärtan: Smält choklad och låt svalna. Använd en liten spritspåse eller gör en av ett bakplåtspapper och fyll det med choklad.
Lägg en bit bakplåtspapper på ett bord och spritsa chokladhjärtan på papperet. Låt svalna helt innan du tar bort dem. Perfekt dekoration!
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppadmed hallon spegel. En lite annorlunda botten som är som en cheesecakebotten men med nötter den ger textur åt tårtan och gör sig perfekt ihop med den lena chokladmoussen
Väldigt annorlunda och faktiskt första gången ja äter saffrans pannacotta. Man är van och äta lussekatter och mjukt vetebröd med smak av saffran så de här var något nytt
Ingredienser Portioner. 4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vit choklad Lägg till i inköpslistan
På dottern och kusinens Stora Pokemonkalas förra helgen så gjorde jag ju bland annat vaniljpannacottamed hallongele, supergoda och så lättvindiga att göra som sagt
Pannacotta är en omtyckt dessert som du snabbt och enkelt slänger ihop. Mixa hallonen släta med en stavmixer och sila sedan genom en fintrådig sil för att få bort alla kärnor
Skeda geléet över pannacottanoch låt stelna. Vid serveringen hyvlas mörk choklad över pannacottan. Blanda "hallonsaften" med gelésocker och låt koka ca ½ minut
Låt chokladen stå och svalna lite, den får inte vara för varm när den blandas med grädden och ägget. Smält chokladen över ett vattenbad, rör hela tiden så att du får en slät smet och så fort den smält tar du bort den från värmen
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacottaoch här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacottamed vit chokladmousse
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det är inte svårare att göra en Pannacottamed tre lager än med ett, det tar lite längre tid att få den färdig bara
Blanda avokadon med kakao och honung. Mixa avokadon i en matberedare eller med en mixerstav. Servera denna efterrätt direkt annars stelnar den och känns inte lika mousse-aktig
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottanoch hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Koka upp vaniljstång, frön, socker och grädde. Jag hittade ett recept på Bailyes Pannacotta som jag tyckte verkade gott så det var jag sugen på att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.