Panerad Tofu med potatismos och remouladsås
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Panerad Tofu med potatismos och remouladsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tofu
  • 400 g fast tofu
  • 3 msk sojasås
  • 1 citron, saften
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
  •  
  • Potatismos
  • 1,5 kg mjölig potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  •  
  • Remouladsås
  • 1,5 dl majonnäs, äggfri
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 dl pickles, finhackade
  • 0,75 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar

Beskrivning

    1. Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter.
    2. Vispa ihop vetemjöl och vatten.
    3. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.
    4. Blanda ihop samtliga ingredienser till remouladen i en skål. Låt stå i 10 minuter.
    5. Skala och koka potatisen mjuk.
    6. Vispa sönder med elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.
    7. Servera tofupinnarna med potatismos och remouladsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.