Pad thai med panerad tofu.
Matilda
Matilda

Pad thai med panerad tofu.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner breda risnudlar
  • 4 msk japansk sojasås
  • 1-2 lime, saften
  • 2 msk farinsocker
  • 2 dl jordnötter
  • 3 st morötter
  • 7 stänger salladslök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 förpackning böngroddar
  • 3 ägg
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 270 g fast tofu
  • olja
  • chiliflakes
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Blanda sojasås, limejuice och socker i ett glas. Hacka jordnötterna.

    2. Skala och hacka morötter i smala stänger, skiva salladslöken och hacka vitlöken. Fräs i en het stekpanna. När grönsakerna tagit färg och börjat mjukna, tillsätt böngroddarna och låt fräsa med en stund.

    3. Koka risnudlarna i 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och låt vila i kastrullen i kallt vatten.

    4. Gör lite plats i wokpannan för att steka äggen, knäck i ett i taget , låt stelna och rör om. Tillsätt de avrunna nudlarna, lite i taget och blanda ihop så gott det går. Häll på soja-lime-socker-såsen och fortsätt woka tills allt är blandats.

    5. Blanda potatismjöl, chili och salt i en bunke, tärna tofun och låt rulla runt i potatismjölblandningen. Stek tofun i en annan stekpanna i rikligt med olja tills tofun tar färg. Blanda ner nudelwoken.

    Tillbehör: Servera med att strö över lite salladslök och jordnötter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.