Pad thai
mimmimi
mimmimi

Pad thai

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 270 g fast tofu
  • 250 g vanliga risnudlar
  • 250 g pak choi eller salladskål
  • 1 liten burk böngroddar
  • 1 orange paprika
  • 1 rödlök
  • 3 cm färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 lime
  • 150 g salta jordnötter
  • 2 msk näringsjäst
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 5 msk Tamari soja
  • 3 msk agavesirap
  • 2 tsk sambal oelek
  • Rostad lök att toppa med
  • Rapsolja till stekning

Beskrivning

    Blanda i mixerskål:
    Finriven ingefära
    1 grovhackad vitlöksklyfta
    Agavesirap
    Sambal olek
    Soja
    Limejuice från 2 st lime
    100 g jordnötter
    Näringsjäst
    Maizena
    ...mixa till en hyfsat slät dressing.

    Skiva tunt: Pak choie
    Skär i bitar: Paprika
    Hacka: Rödlök

    Öppna och häll av burken med böngroddar.
    Grovhacka resten av jordnötterna.
    Ställ åt sidan.

    Värm en stor stekpanna eller wok på hög värme med lite olja.
    Woka i 3-5 minuter:
    Rödlök
    Paprika
    2 pressade vitlöksklyftor
    Smula ner tofun och rör så att det blandas om.

    Blanda därefter i:
    Pak choie
    Böngroddar
    Jordnötsdressingen
    Rör runt i några minuter så allt blandas och blir varmt.

    Koka risnudlarna enligt recept på påsen.
    Häll ned nudlarna i woken och blanda väl.

    Servera med:
    Hackade jordnötter
    Lite extra soja
    Rostad lök

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.