Ostsoppa med pasta & bacon Posted on 21/12/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
½ riven
gul lök
olja (lägg till SP för mängden du använder)
7½ dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2½ dl
gräddmjölk 6% (10 SP)
1 tub
med valfri smaksatt mjukost, jag valde baconost (22 SP)
½-1 tsk
sambal oelek
3 dl
okokt pasta (14 SP)
salt
peppar
2 pkt
kycklingbacon (7 SP)
Totalt blir det 10 SP/port. Lägg till SP för bröd och tillbehör om du serverar det till soppan.
Beskrivning
Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken, häll i vatten, grädde och buljongtärning och låt sjuda upp.
Under tiden kokar du pastan al dente och klipper baconet och fräser det knaperstekt och lägg det på hushållspapper så det får rinna av.
Tryck ut mjukosten ner i soppan och sänk värmen på spisen.
När osten smält ner i soppan, den ska inte koka, så vänder du ner pastan.
Smaka av med salt och peppar och kanske lite sambal oelek om ni önskar mer hetta.
Toppa med knaperstekt bacon och servera med något gott bröd.
Servera medpasta, parmesanost och basilika. Fräs löken i panna med olivolja tills löken är blank. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen
Låt såsen stå och småputtra medanspastan kokar. Stek baconet tills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Toppa med knaperstekt bacon och servera med något gott bröd,. Serveras med gott bröd. Under tiden kokar du pastan al dente och klipper baconet och fräser det knaperstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.