Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
Vispa äggen och sockret pösigt några minuter.
Skålla, skala och hacka mandeln.
Blanda ner keso, mandel, mjöl och mjölk. Riv ner bittermandeln.
Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter.
Baka ostkakan i mitten av ugnen ca 40 minuter. Små portionsformar kan gå på 30-35 minuter.
Häll i ostkakesmeten.
Ta ut ostkakan och låt den svalna något. Den ska fått lite färg på toppen och du kan skaka lite på formarna eller formen och se om den är fast och inte dallrar så mycket i mitten - då är den klar. Den stelnar även till lite när den svalnar.
Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Du kan ex. rårörda bär som hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar med lite socker och ha till ostkakan.
Denna måndag bjöd på ett riktigt vackert höstväder och luften var så otroligt frisk att andas in. Igår gjorde jag några små ostkakor av keso som vi åt framåt kvällen
Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 1500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°
Mixa keso, ägg, grädde, husk och salt till en slät smet. 4 portioner 1 paket bacon500g keso (jag använde mini)5 ägg1 dl grädde (jag använde 20%)2 msk fiberhusk1 nypa salt150 riven ost (jag använde mager 12%)Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bacon på bakplåtspapper och stek knapriga i ugnen ca 7-8 min. 500g keso
smör och mandelspån till formen. Jag utgick ifrån min favoritostkaka när jag tog fram detta receptet. Mindre fett och mindre socker men tillsatte istället keso
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.