Ostkaka på Keso
kenneth-54
kenneth-54

Ostkaka på Keso

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 500 g keso
  • 50 gram mandel, skållad eller flagad mandel
  • 1 bittermandel
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk, 3%
  • 2 msk smör att smörja ostkakeformen med

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
    Vispa äggen och sockret pösigt några minuter.
    Skålla, skala och hacka mandeln.
    Blanda ner keso, mandel, mjöl och mjölk. Riv ner bittermandeln.
    Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter.
    Baka ostkakan i mitten av ugnen ca 40 minuter. Små portionsformar kan gå på 30-35 minuter.
    Häll i ostkakesmeten.
    Ta ut ostkakan och låt den svalna något. Den ska fått lite färg på toppen och du kan skaka lite på formarna eller formen och se om den är fast och inte dallrar så mycket i mitten - då är den klar. Den stelnar även till lite när den svalnar.
    Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Du kan ex. rårörda bär som hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar med lite socker och ha till ostkakan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.