Orientalisk kycklinggryta
sara-141
sara-141

Orientalisk kycklinggryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 st kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk krossad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk gul currypulver
  • 1 tsk garam masala
  • 1 st kycklingbuljongtärning (kan uteslutas eller ersättas med 1 msk soja)
  • 1-2 tsk chilipulver eller färsk chili (kan ersättas med paprikapulver om du vill ha en mild gryta)
  • Salt

Beskrivning

    Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök, riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och stek löken blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefäran, stek lite till. Vänd i kycklingfilén, curry, garam masala och eventuellt chili. Stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i tomatpurén och stek lite till. Häll krossad tomat och kokosmjölk i grytan. Smula i buljongen, krydda med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Täck sedan grytan och låt sjuda under lock i ca 20-30 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry eller garam masala. Vid servering toppar du grytan med jordnötter och finhackad koriander. Servera med ris!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.