1 st
kycklingbuljongtärning (kan uteslutas eller ersättas med 1 msk soja)
1-2 tsk
chilipulver eller färsk chili (kan ersättas med paprikapulver om du vill ha en mild gryta)
Salt
Beskrivning
Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök, riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och stek löken blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefäran, stek lite till. Vänd i kycklingfilén, curry, garam masala och eventuellt chili. Stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i tomatpurén och stek lite till. Häll krossad tomat och kokosmjölk i grytan. Smula i buljongen, krydda med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Täck sedan grytan och låt sjuda under lock i ca 20-30 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry eller garam masala. Vid servering toppar du grytan med jordnötter och finhackad koriander. Servera med ris!
Orientaliskkycklinggryta. 27 januari 2015, 20. 10. Det är kul att experimentera, tycker ni inte det. Här är ett recept på något nytt jag testade för någon vecka sen
Här behövs en treliters kastrull. Värm stekpannan. Stycka kycklingen i 7-8 bitar med vass kniv. Bryn dem i det upphettade fettet i stekpannan någon minut på varje sida
Het kycklinggryta med chorizo. Tänk vad man hitta i ett tomt kylskåp och frys. Tycker inte jag gör annat än att handlar mat, men det enda stället det märks är på bankkontot
Kycklinggryta med bacon och trattkantareller. Recept på kycklinggryta med bacon och trattkantareller, 4 pers. Recept på kycklinggryta med bacon och trattkantareller, 4 pers
Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter
Thailändsk kycklinggryta 4 port. Min sol försvann typiskt nog. så jag fortsätter väl här och bjuder er på ännu ett recept och hoppas under tiden att solen vågar sig fram igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.