One pot scampi pasta
Anders Ankner
Anders Ankner

One pot scampi pasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g körsbärstomater, delade i mitten
  • 100 g babyspenat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 200 g spaghetti
  • 2 msk olivolja
  • 600 ml vatten (eller kycklingfond)
  • scampi
  • 50 g parmesanost, riven
  • 1 dl basilika, grovt hackad
  • salt
  • svartpeppar

Beskrivning

    Gör så här

    Lägg tomater, spenat, lök, vitlök och chili i en stor stekpanna. Lägg sedan spaghettin i mitten av pannan och häll över olivoljan och 600 ml vatten eller kycklingfond.
    Hetta upp pannan till medelvärme. Rör pastan regelbundet och koka i cirka 9 minuter tills pastan är klar och vätskan nästan är borta. Det ska bli till en tjock sås.
    Tillsätt scampi efter 6 minuter och rör runt.
    Ta bort pannan från värmen och rör ner parmesanost och basilika. Krydda med havssalt och mald svartpeppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.