Omelett med krämig kycklingröra Posted on 10/02/2021 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Omelett med krämig kycklingröra Posted on 10/02/2021 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 6 ägg
  • 6 msk vatten
  • salt
  • peppar
  • 400 g kycklingfilè
  • 1 röd paprika
  • ½-1 gul lök
  • olja/flytande smör (lägg till SP för mängden du använder)
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm strösocker
  • 2 dl créme fraiche 8%/Salakis turkisk yoghurt 0% (5 SP)
  • 1 dl majs
  • Totalt blir det 2 SP/port. Tänk på att röra ner den turkiska yoghurten i slutet så den ej börjar koka.
  • TIPS! Vill man kan man även strö lite riven ost över omeletten strax innan den är klar, lägg till SP för mängden ost i så fall.

Beskrivning

    Skär kycklingen i tärningar 2×2 cm.
    Kärna ur och tärna paprikan.
    Ansa och strimla purjolöken.
    Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har fin färg.
    Krydda med Worcestershiresås, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och socker.
    Blanda i paprika och lök och stek någon minut.
    Rör i créme fraiche och majs.

    Vispa ihop ägg och vatten och krydda med salt och peppar.
    Stek omeletten i lite matfett tills den är klar.

    Lägg omeletten på en tallrik och fördela kycklingröran över halva omeletten, vik över resterande del och servera med en blandad grönsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.