Totalt blir det 2 SP/port. Tänk på att röra ner den turkiska yoghurten i slutet så den ej börjar koka.
TIPS! Vill man kan man även strö lite riven ost över omeletten strax innan den är klar, lägg till SP för mängden ost i så fall.
Beskrivning
Skär kycklingen i tärningar 2×2 cm.
Kärna ur och tärna paprikan.
Ansa och strimla purjolöken.
Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har fin färg.
Krydda med Worcestershiresås, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och socker.
Blanda i paprika och lök och stek någon minut.
Rör i créme fraiche och majs.
Vispa ihop ägg och vatten och krydda med salt och peppar.
Stek omeletten i lite matfett tills den är klar.
Lägg omeletten på en tallrik och fördela kycklingröran över halva omeletten, vik över resterande del och servera med en blandad grönsallad.
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.