Nyttiga majskakor med riven ost och smakrik salsa!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
För majskakorna
3 dl
majsmjöl
1 1/4 dl
mjöl
1 tsk
bakpulver
½ tesked
kosher salt
1 1/4 dl
riven cotija ost (kan bytas ut mot vego ost)
5 dl
frusen majs
1 3/4 dl
vatten
3 matskedar
vegetabilisk olja
För servering (tillval)
Pocherade ägg
Skivad avokado
Enkel salsa (gjord med hackade tomater, röd paprika, rödlök, koriander och lime)
Beskrivning
Har du aldrig testat majskakor förut så är tiden inne, dessa ljuvligt gula små härligheter smakar sött av den krispiga majsen och får en härligt len smak av den smakrika osten som smälter när du steker kakorna. Passar lika bra till mellanmålet som till kvällens middag, servera med avokado, salsa och pocherade ägg och du har även lyckats med middagsbjudningen för vännerna!
Receptet kommer från bloggarna Jess och Frank som kommer från Kansas City. Bloggen de driver heter Inquiring Chef och den bjuder på massa lättlagade recept med massa smak. Deras två barn Molly och Clara är deras största matkritiker.
Deras vision är att inspirera andra matintresserade till att laga hälsosamma, goda och framförallt lättlagade recept som både barn och vuxna älskar. Kolla in deras blogg för mer inspiration, länken hittar du längst ner under beskrivningen!
Gör så här:
1) I en skål, vispa ihop majsmjöl, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt osten och majsen och blanda tills de är kombinerade. Tillsätt vattnet, 1/2 dl åt gången och rör om tills blandningen håller ihop.
2) Gör 12 stycken jämnt stora kakor som håller ihop.
3) Placera kakorna på ett skärbräda.
4) Häll olja i en stor stekpanna över medelvärme. Stek den första satsen majskakor tills de är gyllenbruna, ca 4 minuter. Vänd och stek på andra sidan tills den sidan också fått färg.
5) Servera majskakorna varma, toppade med avokado, pocherade ägg och en enkel salsa efter smak.
Tillagningstid: 35 minuter
Här är länken till originalreceptet http://www.mytasteus.com/r/mexican-corn-cakes-6136227.html
Vi har fått ganska mycket mangold i vårt grönsaksland, och sist jag stod och förvällde inför vinterns behov passade jag på att göra en riktigt god ochsmakrik mangoldlåda medost
Toppa med örter av något slag. Strö över osten. Tillsätt det övriga och blanda väl. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
Smaka av med salt och peppar. Kan inte annat än att hålla med en viss snabbmatskedja om det. Ostbiffar. Om man dessutom haft en alldeles förträfflig dag både i butiken och utomhus i trädgården, så smakar en grillad biff ännu lite bättre
Den oansenliga grönsaken är nämligen bland det nyttigaste du kan hitta. Förra gången gjorde jag ju en soppa, och den här gången fick det bli en paj med den gräddkokta kålen, mozarella och kryddor
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Smörstekt torsk medsmakrik salsa, bulgur och frästa grönsaker. •Tillsätt vinäger och olja. •Tillsätt hackad dill och citronsaft + 2 msk av oljan från salsan. •Hacka ner paprika och 2 msk av lagen. 1 burk rostad paprika
Lägg i rivenost på botten. Idag blev det en ostoch skink paj med broccoli och smulad feta ost. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Jag serverade soppan med ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.