Nyttig rawfoodbakelse med chokladmousse
Angelas Heaven
Angelas Heaven

Nyttig rawfoodbakelse med chokladmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 5 dl kokosflingor
  • 2 msk Agavesirap
  • 1 dl Cashewnötter
  • 4 msk Vatten
  • Chokladkräm
  • 100 g smält, mörk choklad
  • 3,5 dl dadlar, gärna medjooldadlar
  • 2 msk kokossocker eller agavesirap
  • 1 dl kokosgrädde (ej mjölk)
  • 2 msk kakao
  • en nypa salt

Beskrivning

    Botten

    1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett krämigt smör. Det tar ett par minuter och du får stanna och skrapa ner nötterna från mixerns kanter ett par gånger under tiden.
    2. Tillsätt kokosflingorna, agavesirapen och vattnet och mixa tills du får en deg som håller ihop.
    3. Rulla degen till en cylinder som är ca. 19 cm lång.
    4. Lägg degen i frysen ca. 40 minuter så att den blir lättare att skära i fina bitar.
    5. Ta ut och skär upp i 15 bitar. Lägg på ett fat.

    Chokladmousse

    1. Smält chokladen över ett vattenbad.
    2. Lägg dadlarna i en mixer och mixa till en slät, fin massa.
    3. Tillsätt den smälta chokladen som fått svalna något samt kokosgrädden, kokossocker eller agavesirap, kakaon och en nypa salt.
    4. Mixa länge tills smeten är helt slät.
    5. Häll chokladsmeten i en sprits med stor öppning och spritsa varje kokosbotten med fyllningen.
    Förvara i kyl fram till servering och dekorera med valfria blommor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.