Nutellasemifreddo deluxe Jennys matblogg
catrineyngbro
catrineyngbro

Nutellasemifreddo deluxe Jennys matblogg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behöver du
  • 100 gram mandelspån
  • 180 gram lätt krossade maränger
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 burk med sötad kondenserad mjölk
  • 400 gram nutella
  •  
  • Topping
  • 1 dubbelnougat
  • minimaränger

Beskrivning

    Gör så här:
    Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, tills de får vacker färg.
    Ta fram en rund form med avtagbara kanter ( 24 cm ) Täck botten med marängkross.
    Lägg resten av marängkrosset i en bunke. I en annan bunke vispar du grädden tills den bildar toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ihop den till en jämn blandning. Värm nutellan försiktigt i micron tills den blir ljummen. Vänd ner gräddblaningen och nutellan i bunken med marängkross. Du ska inte röra ner den, utan ringla ner nutellan. ( Blir snyggast ) Spara cirka 1/2 dl till toppingen. Varva sedan blandningen och mandelspånen i formen. Täck sedan formen med plastfolieoch låt stå i frysen i minst fem timmar. Ta fram tårtan 20 minuter innan servering.
    Toppa tårtan med nutella. Hyvla över dubbelnougaten och strö över minimaränger.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.