Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulor och kakao till en formbar massa.
Tryck ut kexmassan i pajformen, tätt med hjälp av baksidan av en sked, tills den täcker hela insidan av pajformen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 30 minuter innan du fyller den.
Bre ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Ställ tillbaka formen i kylskåpet medan du förbereder toppingen.
Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål.
Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank chokladsmet.
När chokladsmeten svalnat och tjocknat, men fortfarande har en bredbar konsistens är den redo att bre ut på kolafyllningen.
Toppa med center och flingsalt och ställ i kylskåpet för att stelna och svalna innan serverar.
Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken slags cheesecake jag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”nobake”)
Får jag fresta er med en "nobake" och vegansk variant av cheesecake. Den innehåller visserligen ingen ost, men jag tycker ändå att den påminner om en cheesecake
200 gram havrekex (typ Hobnobs). 200 gram havrekex (typ Hobnobs). Jag är så inspirerad av danska Maja Vase och har försökt mig på att göra lite bakverk som liknar hennes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.