Fyll pajerna med rabarber- ochäppleblandningen. Skala och kärna ur äpplena. Blanda mjöl och matfett i en bunke och avsluta med ett par matskedar iskallt vatten
Dela, kärna ur och tärna äppletoch blanda ner i crème fraiche- och färskostblandningen. Lägg mjöl, sesamfrön och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad
Kärna ur äpplenaoch skär dem i mindre bitar. Originalreceptet hittade jag hos Danielle som driver bloggen Heavenly cupcake, men jag gjorde om det lite eftersom jag saknade vissa ingredienser hemma och det receptet som jag skriver här är så som jag gjorde den
Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Skala och skiva äpplena tunt. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Igår kväll blev det en god paj, lite rött vin och Game of Thrones på tv. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Skala och klyfta äpplena. Smörj en liten ugnsform och lägg i klyftorna. Blanda margarin, vetemjöl och havregryn i en bunke och fördela sedan över äpplena
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Min kompis Jenny var gullig och bidrog med den. Det är klart den godaste citruspaj jag någonsin ätit, precis lagom krämig och varken för söt eller för sur
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.