Naturligt glutenfria kanelbullar - utan mejeriprodukter, raffinerat socker och jäst!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
INGREDIENSER: ca 16 st
5 msk
smält kokosolja
0.5 dl
vegetabilisk mjölk alt. osötad mandelmjölk
2 dl
bovetemjöl
1 dl
rismjöl
2 tsk
kardemumma
2 tsk
ekologisk kanel
0,5 tsk
ekologiskt äkta vaniljpulver
2 tsk
ekologiskt bakpulver
3 msk
fiberhusk
0,5 dl
kokossocker
2 ägg
+ 1 extra vid pensling
4
äggvitor
1/4 dl
mandel ev. sesamfrön för nötfri variant
DADELKRÄM
25 kärnfria
dadlar (ca 240 gram)
4 msk
smält kokosolja
1 tsk
ekologisk kanel
1 tsk
kardemumma
3 msk
vatten
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop den smälta kokosoljan med havremjölken, kanel, kardemumma, kokossocker och vaniljpulvret i en skål.
2. Vispa äggen plus äggvitorna fluffigt och tillsätt mjölkblandningen.
3. Rör ihop resten av de torra ingredienserna och vispa ner i äggblandningen och låt stå i 10 min.
5. Häll ner alla ingredienserna till dadelkrämen i en mixer förutom vattnet. Vänta med att mixa.
6. Kavla ut bulldegen mellan två bakplåtspapper till en rektangel som är lika stor som bakplåtspapperet. Ta försiktigt bort översta bakplåtspapperet. Om det inte lossnat lätt från degen så skrapa successivt ner degen från bakplåtspapperet.
7. Mixa ingredienserna till dadelkrämen tills dadlarna är ordentligt söndermixade. Tillsätt vattnet och mixa tills det har blivit en slät och fin kräm.
8. Bred på ett jämnt lager med dadelkrämen över hela bulldegen. Rulla ihop degen på långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Kan behövas skrapa av degen successivt under tiden som du rullar.
9. Skär ca 16 st lika stora bitar av rullen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
10. Vispa ett ägg och pensla på bullarna. Strö sedan över hackad mandel eller sesamfrö (för nötfri variant).
11. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna och njut av en underbar fika!
Glutenfri, raffineratsockerfri, mejerifri, utan ägg. Dom är helt makalöst goda och får verkligen mig som saknat tunnbröd att hoppa upp och ner i taket av glädje
Alltså dessa semmelwraps utan gluten, raffineratsocker, mejeriprodukter och ägg blev verkligen så långt över förväntan goda att jag vet inte vart jag ska ta vägen
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Du kan skriva ut en PDF-version av receptet här…. Vi fotade kanelbullar, glutenfri och mjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfri sockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Det ska inte vara supertunt utan se till att du har några mm höjd, se mina bilder för riktlinje. The post Sandwichglass – glutenfri, raffineratsockerfrioch vegansk appeared first on Hur bra som helst
-). Vi bakade inte hela degen utan hälften ungefär har gått in i frysen till ett senare pepparkaksbak. Naturligtglutenfria mjölsorter suger åt sig mer vätska – därför är det klokt att börja med den lägre mängden mjöl
Socker - och glutenfri äppelpaj. Den är sockerfri, glutenfri och (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Inlägget Kanelbullar LCHF -gluten, sockeroch mjölkfria dök först upp på Lesscarbs. Sedan bredde vi på ett lager (generöst sådant) bullfyllning på kanelbullarna, och klämde ihop till någon blandning av muffins ochbull-mackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.