Strimla kycklingen och skär paprikan i mindre bitar. Skär vitkålen i mindre bitar.
Häll olja i en wok/stekpanna. Stek vitkålen i en minut. Tillsätt curry, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare några minuter på medelvärme och rör om försiktigt. Om det ser torrt ut dryga ut med mer olja.
Tillsätt paprika, paprikapulver, sambal oelek och 3 msk ketjap manis.Låt det fräsa i ca 5 minuter med omrörning.
Tillsätt kycklingen, riset, ärtorna och 1 msk ketjap manis och rör om. Koka på svag/medelvärme i någon minut innan räkorna vänds ner och blir varma.
Servera direkt.
I en Nasigoreng kan man blanda i precis vad man känner för och egentligen skulle det ju bara räcka med just ris för NasiGoreng betyder just Stekt Ris (jag kanske är ute på djupt vatten nu men jag har lärt mig att det betyder så iallafall)
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Tillsätt sambal oelek och låt den fräsa med. Gör så som du och ni tycker om där hemma. Denna rätt kan varieras hur mycket som helst, ta de grönsaker ni gillar där hemma, lägg till nötter om ni så önskar, byt ut kycklingen mot räkor eller servera Sweet Chili sås till
Grilladkyckling på spenatbädd med rödbetor och fetaost. Om du inte har marinerat kycklingen penslar du kycklingenmed soja, olja, salt och peppar strax innan den är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.